Rellen in Luik: plunderingen van winkels en ander geweld

Print
Rellen in Luik: plunderingen van winkels en ander geweld

Afbeelding: Facebook

In Luik zijn zaterdag rellen uitgebroken na een uit de hand gelopen Black Lives Matter-betoging tegen politiegeweld en racisme.

Volgens Belgische media zetten ongeveer tweehonderd relschoppers het centrum van de stad op stelten. De relschoppers plunderden winkels en een McDonald’s-vestiging. Een politiebureau en politievoertuigen werden bekogeld.

Agent gewond

Jongeren vielen een agent aan, waarna de situatie escaleerde. De agent moest met een ambulance naar het ziekenhuis. Er zouden daarna meer gewonden zijn gevallen. De politie, die een waterkanon inzette, riep iedereen op het centrum van Luik te verlaten.

De betoging was een reactie op een voorval met een Congolese vrouw, die zich onlangs op een centraal plein in de stad had verzet tegen de politie. Uit voorzorg hadden de autoriteiten zaterdag al extra troepen paraat gehouden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu