Hoej-Geet vloog van Schinveld 900 kilometer naar Polen

Print
Hoej-Geet vloog van Schinveld 900 kilometer naar Polen

Restanten van de Hoej-Geet in het Poolse bos. Afbeelding: Dominik Szymanski

Schinveld -

De ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’, die op carnavalsdinsdag in het geheim het luchtruim koos vanaf het Wilhelminaplein in Schinveld, is gevonden door de 19-jarige Dominik Szymanski uit Parkowo in Polen.

Elk jaar wordt op carnavalsdinsdag een kartonnen geit met gebreide uiers aan pakweg 150 ballonnen vastgebonden en de lucht in gestuurd.

Het Hoej-Hoej-Comité heeft 25 dagen na de lancering de officiële brief die aan de ‘Geet’ is bevestigd, teruggekregen. Dominik Szymanski vond het ‘Geetje’ op donderdag 11 maart tijdens een wandeling langs een bosrand.

Het ‘Geetje’ was behoorlijk gehavend na haar lange reis van ruim negenhonderd kilometer. Parkowo ligt circa dertig kilometer ten noorden van de stad Poznan. Het is voor de tweede maal in de geschiedenis van het ‘Geet’-lanceren dat de ‘Geet’ in Polen is gevonden.

De ‘Geet’ werd dit jaar gelanceerd door Marisa Lennartz. Zij kreeg die eer omdat de vinder van vorig jaar er niet bij kon zijn en zij al 25 jaar het ‘udder sjtrikt’ van de Hoej-Geet.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen