Max Verstappen al gevaccineerd tegen corona

Print
Max Verstappen al gevaccineerd tegen corona

Afbeelding: epa

Max Verstappen kan het Formule 1-seizoen met een veilig gevoel beginnen. De Red Bull-coureur is inmiddels gevaccineerd tegen corona en loopt geen risico meer een of meer races te missen door een besmetting met het virus.

De Limburgse coureur gaf aan dat hij blij is te zijn gevaccineerd. „Dat geeft toch een veilig gevoel. Je bent als coureur heel veel onderweg en ontmoet ook veel mensen. Dan loop je toch risico’s en dat gevaar is nu geweken.”

Verstappen heeft geen gebruikgemaakt van de mogelijkheid die de regering van Bahrein bood om te vaccineren. Hij gaf aan onlangs al in Europa te zijn gevaccineerd. Bahrein biedt alle Formule 1-coureurs, het personeel en media de kans zich ter plekke te laten inenten. Diverse rijders, onder wie Verstappens teamgenoot Sergio Pérez en Carlos Sainz, gaven aan dat al gedaan te hebben.

Lees ook: Zandstorm weerhoudt Verstappen niet van snelle woestijnrit

Alpha Tauri, het zusterteam van Red Bull Racing, is op voorspraak van teambaas Franz Tost zelfs overgegaan tot vaccinatie voor alle teamleden. „Want ik ben medeverantwoordelijk voor de gezondheid van mijn personeel”, liet de Oostenrijker weten. De meeste teambazen laten het aan ieder personeelslid persoonlijk over of ze zich willen laten vaccineren.