Bezorgde wereldkampioen Hamilton: Mercedes niet snel genoeg

Print
Bezorgde wereldkampioen Hamilton: Mercedes niet snel genoeg

Afbeelding: Daimler AG

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft met een ongerust gevoel de Formule 1-testdagen in Bahrein afgesloten. „Er is nog veel werk te doen. We zijn gewoon niet snel genoeg”, zei de Brit na afloop van de driedaagse op het circuit van Sakhir. „Er is niet één punt waarop we minder zijn, op alle vlakken moet het beter.”

Lees ook: Kans op wereldtitel stijgt. Max Verstappen: als dit voorbode is...

Hamilton gaat dit seizoen op jacht naar zijn achtste wereldtitel in de koningsklasse. Daarmee zou hij recordhouder worden. De testdriedaagse in Bahrein gaf echter niet het vertrouwde beeld van een superieure Mercedes. Hamilton spendeerde meer tijd dan hem lief was in de garagebox wegens technisch euvels en spinde ook nog eens tegen het einde van de laatste testsessie op zondag.

„Ik ben aan de ene kant blij dat het voorbij is, want ik ben nooit een groot fan van testen geweest. Ik hou veel meer van racen. Aan de andere kant had ik nu toch graag enkele dagen langer de auto uitgeprobeerd. Er is veel werk te doen en het zal heel lastig worden om in de eerste race de auto op volle sterkte te hebben.”

Grootste bedreiger

Hamilton zag tijdens de testdagen dat Red Bull de grootste bedreiger is voor Mercedes. Met name Max Verstappen maakte indruk. Hij was de snelste van allemaal en reed in een auto die betrouwbaar oogde. De Limburger kon in tegenstelling van Hamilton zijn hele testprogramma naar wens afwerken. „Ik verwacht dat het een geweldig gevecht gaat worden met de jongens van Red Bull.”

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu