Gratis beweegstickers voor basisscholen Eijsden-Margraten moeten leren leuker en effectiever maken

Print
Gratis beweegstickers voor basisscholen Eijsden-Margraten moeten leren leuker en effectiever maken

Afbeelding: Facebook Gemeente Eijsden-Margraten

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer -

Alle basisscholen in Eijsden-Margraten hebben van de gemeente een pakket beweegstickers gekregen. Hiermee kunnen leren en bewegen worden gecombineerd.

„Uit onderzoek blijkt dat leren door middel van bewegen zorgt voor het sneller opnemen van de lesstof”, legt de gemeentewoordvoerder uit.

Om dit te stimuleren zijn alle basisscholen van stickers voorzien, die op verschillende plekken in het schoolgebouw op de vloer kunnen worden geplakt. Ze kunnen onder andere worden ingezet bij het leren van cijfers, letters en klanken.

BS de Cramignon

Op basisschool de Cramignon in Eijsden worden de stickers al gebruikt. Docent gym en beweging Jobbe Steenland heeft speciale ‘bewegend leren’-kaarten gemaakt om ze optimaal te benutten. Jobbe: „We gebruiken de stickers gericht, maar ook spontaan als leerlingen en leerkrachten door de gangen lopen. De beweegstickers zorgen voor plezier en een glimlach.”

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu