Srebrenica-film Quo vadis, Aida? met Limburgse acteur Joes Brauers genomineerd voor Oscar

Print
Srebrenica-film Quo vadis, Aida? met Limburgse acteur Joes Brauers genomineerd voor Oscar

Joes Brauers. Afbeelding: Jean-Pierre Jans

Sittard -

De Bosnische film Quo vadis, Aida?, met daarin onder andere de uit Bocholtz afkomstige acteur Joes Brauers, is genomineerd voor een Oscar. De film, mede geproduceerd door het Nederlandse bedrijf N279, maakt kans op een beeldje in de categorie beste buitenlandse productie van het jaar.

De film, met daarnaast rollen voor de Nederlandse acteurs Raymond Thiry, Reinout Bussemaker en Juda Goslinga, gaat over de val van Srebrenica en de daaropvolgende genocide, gepleegd door Bosnisch-Servische troepen. Deze kostte naar schatting meer dan 7000 moslimjongens en -mannen het leven. De Nederlandse acteurs spelen Nederlandse blauwhelmen. De film gaat, vanwege de coronamaatregelen, pas eind april in première.

Quo vadis, Aida? neemt het in de categorie beste buitenlandse productie op tegen vier andere films. Ook de film Druk, van de Deense regisseur Thomas Vinterberg, is genomineerd in deze categorie. De tragikomedie, mede geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Topkapi, vertelt over een groep docenten die besluiten voortaan wat alcohol te drinken voordat zij les gaan geven.

De nominaties werden maandagmiddag bekendgemaakt. De uitreiking van de Oscars is eind april.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu