Landgraaf wil samen met inwoners biodiversiteit in gemeente onderzoeken

Print
Landgraaf wil samen met inwoners biodiversiteit in gemeente onderzoeken

Afbeelding: Facebook Gemeente Landgraaf

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Landgraaf vraagt haar inwoners mee te denken over het herstel van de biodiversiteit in de gemeente. Dat kan door het invullen van een vragenlijst.

De gemeente Landgraaf werkt hard aan het herstel van de biodiversiteit. „We doen al veel om de verschillende planten en dieren te behouden. En we kijken naar wat we nog meer kunnen doen en daar hebben we de hulp van inwoners voor nodig”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Het gaat niet goed met de verschillende planten en dieren in Nederland. In de laatste 100 jaar is 85 procent van de diersoorten uit natuurgebieden verdwenen.
Het behouden van de plant- en diersoorten brengt veel voordelen met zich mee. Door meer verschillende insecten in een tuin, wordt onder andere de eikenprocessierups op een biologische manier bestreden. Daarnaast kan het vergroten van biodiversiteit helpen tegen overlast van bijvoorbeeld luizen.

„Als gemeente onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn om de biodiversiteit te herstellen. Daarbij kijken we ook naar wat inwoners zelf kunnen doen. Hiervoor hebben we een vragenlijst gemaakt. Met de uitkomsten brengt de gemeente in kaart wat de mogelijkheden zijn. Voor het invullen van de vragenlijst maakt het niet uit of iemand een tuin heeft.”

Klik hier voor de vragenlijst.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu