‘Wake’ voor humaan migratiebeleid op Promenade Heerlen

Print
‘Wake’ voor humaan migratiebeleid op Promenade Heerlen

Afbeelding: Archiefbeeld Dagblad De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

De stichting MiGreat houdt in het hele land de actie ‘Lopend Vuur’. De organisatie pleit hiermee voor een humaan migratiebeleid. In Heerlen wordt dinsdag 16 maart om 12.00 uur de laatste ‘wake’ gehouden op de Promenade.

Mensen kunnen op de Promenade samen met anderen in een kring plaatsnemen en kaarsen aansteken. Door de huidige coronamaatregelen zullen de acties maar met een beperkt aantal mensen mogelijk zijn.

Daarnaast zijn er vanuit het hele land wandeltochten die richting Den Haag gaan. Het doel van deze actie is voorbijgangers informeren over de situaties aan de Europese grenzen. De kaarsen die tijdens de wakes worden aangestoken kunnen mee worden gegeven aan de wandelaars. Zij zullen deze vervolgens meenemen naar Den Haag. Daar wordt op 17 maart, de laatste dag van de verkiezingen, over deze kaarsen ‘gewaakt’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu