Rode beuk vervangt oude boom op markt in Berg en Terblijt

Print
Rode beuk vervangt oude boom op markt in Berg en Terblijt

Afbeelding: Gemeente Valkenburg aan de Geul

Berg en Terblijt -

De markt in Berg en Terblijt heeft weer een boom. De vorige moest het veld ruimen toen bij de reconstructie van het gebied bleek dat deze niet gezond genoeg meer was.

Op de markt in Berg stond voorheen een oude, karakteristieke boom. Tijdens recente werkzaamheden (reconstructie Valkenburgerstraat, red.) was het de bedoeling de blikvanger te behouden. Tevergeefs, want de boom bleek niet ‘future proof’.

Lees ook: Buurt maakt bezwaar tegen ‘massale bouwblokken’ op plek Bergervliet in Berg en Terblijt: ‘Dit sluit niet aan bij dorpse omgeving’

De gemeente heeft daarop drie opties voorgelegd aan Kernoverleg Berg en Terblijt. Huub In de Braekt namens het kernoverleg: „We hebben wat rondgevraagd en kwamen snel uit op de rode beuk. We hopen dat de boom de komende jaren flink zal groeien en mensen hier binnenkort op een bankje plaats kunnen nemen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu