De fundering ligt er klaar voor in Egchel; nu alleen de windmolens nog

Print
De fundering ligt er klaar voor in Egchel; nu alleen de windmolens nog

De funderingen liggen er klaar voor in Egchel. Afbeelding: Loraine Bodewes

Egchel / Beringe -

De komende tijd verrijzen rond Egchel en Beringe de vijf windmolens van Windpark Egchelse Heide. De funderingen liggen er klaar voor, de molens zijn onderweg.

Van 15 maart tot eind mei worden de turbines aangevoerd naar hun locaties in het buitengebied van Egchel en Beringe. Dat zal voornamelijk ’s nachts gebeuren, zodat er zo min mogelijk overlast ontstaat voor de andere weggebruikers. Dat is ook wel nodig, want sommige delen van de turbines zijn liefst 75 meter lang. Voor zo’n bouwwerk is een gedegen fundering nodig. Die ligt inmiddels klaar op de vijf plekken, zodat ‘onder toeziend oog’ van de windmolens in Leudal even verderop de nieuwe turbines opgebouwd kunnen worden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen