Stichting Leergeld Horst aan de Maas zoekt intermediairs

Print
Stichting Leergeld Horst aan de Maas zoekt intermediairs

Intermediairs worden tevens contactpersoon voor gezinnen die gebruikmaken van de regeling. Afbeelding: Stichting Leergeld Horst aan de Maas

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Nu veel verenigingen weer opstarten, wil Stichting Leergeld Horst aan de Maas er voor zorgen dat ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee kunnen doen. Tevens is er vraag naar vrijwilligers die hierbij contactpersoon willen zijn.

De stichting helpt gezinnen die op bijstandsniveau leven om voor hun kind de contributie, sportkleding, zwem- of muziekles te betalen. Ook voor schoolkosten kan een financiële bijdrage worden gevraagd, zoals de aanschaf van een fiets, een laptop en andere spullen.

Leergeld Horst aan de Maas zoekt nieuwe vrijwilligers die namens de stichting als intermediair willen optreden. Ze voeren intakegesprekken bij gezinnen thuis en inventariseren de behoefte aan hulp. Na het eerste bezoek blijven ze de vaste contactpersoon van het gezin. Het gaat om vrijwilligerswerk van een paar uur per week.

De regeling is er voor kinderen tot 18 jaar en geldt ook voor werkende ouders en ondernemers met een laag inkomen. Kijk voor meer informatie www.leergeldhorstaandemaas.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu