Haagse politie na duw van vrouw tegen politiebus: ‘Niet de bedoeling’

 © Dumpert

De politie heeft gereageerd op de duw die een ME’er gaf aan een vrouwelijke demonstrant tijdens de protesten op het Malieveld afgelopen zondag. In een filmpje dat veel gedeeld werd, was te zien hoe het slachtoffer hard tegen de ME-bus klapte.

Redactie

Volgens de politie moest ‘een aantal ME’ers met spoed een aanhouding verrichten’, waarna het misging. „De agent duwde daarbij de vrouw opzij. Hij heeft niet gezien dat er nog een ander busje aan kwam rijden. Door de duw viel de vrouw tegen het busje aan. Dit was nadrukkelijk niet de bedoeling”, meldt de Haagse eenheid dinsdagmorgen.

Lees ook: Politie veegt Malieveld met grof geschut leeg

Eerder nam de politie ook al afstand van het incident. Er werden zondagmiddag twintig mensen opgepakt. De demonstratie van Nederland in Verzet, onder het mom van ‘koffie drinken’, was ontbonden omdat er volgens de gemeente te veel actievoerders aanwezig waren.

Haagse politie na duw van vrouw tegen politiebus: ’Niet de bedoeling’. © Dumpert

De politie kreeg de afgelopen dagen veel kritiek over zich heen voor het optreden zondag. Zo was ook op andere beelden te zien hoe een man die op de grond ligt, gebeten wordt door een politiehond en nog meerdere malen wordt geslagen door ME’ers.

Of er consequenties volgen voor de bewuste agent is niet vermeld. De politie Den Haag was dinsdagochtend vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal