Opnieuw streep door Rock Werchter

Print
Opnieuw streep door Rock Werchter

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Terwijl Lowlands de eerste namen voor de editie van dit jaar presenteert, is in België tegelijkertijd besloten dat Rock Werchter opnieuw niet doorgaat. De volgende editie vindt nu pas in de zomer van 2022 plaats, heeft de organisatie bekendgemaakt.

Over de beslissing is lang nagedacht. „De voorbije maanden overlegden we intens met overheden, experts, andere festivals in binnen- en buitenland, dit met oog op een veilige heropstart. De veiligheid en gezondheid van de fans, van crew en medewerkers en de artiesten is altijd onze hoogste prioriteit”, aldus de organisatie.

Lees ook: Opnieuw streep door grote Duitse festivals vanwege corona

„We zijn tot de conclusie gekomen dat we het festival niet normaal kunnen voorbereiden noch hebben we zekerheid dat als de datum daar is, het festival kan doorgaan in volle vorm. We willen de fans en artiesten enkel de allerbeste Rock Werchter-ervaring bieden. In de huidige omstandigheden kunnen we dit niet realiseren.”

Rock Werchter sluit zich aan bij de organisatie van grote festivals in Duitsland, die vorige week bekendmaakten opnieuw een jaar over te slaan. In Nederland gaan de voorbereidingen voor Lowlands en Pinkpop vooralsnog gewoon door.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee