Processie Eijsden allerminst zeker, organisatie schuift besluit nog even voor zich uit

Print
Processie Eijsden allerminst zeker, organisatie schuift besluit nog even voor zich uit

Afbeelding: Harry Heuts

Eijsden / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Mariadorp / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer -

Het is nog lang niet zeker of de processie van Eijsden dit jaar doorgaat. Dat blijkt uit een open brief die de organisatie online heeft geplaatst.

De sacramentsprocessie staat gepland op zondag 6 juni, maar het al dan niet doorgaan ervan hangt af van de situatie (lees: coronamaatregelen, red.) op dat moment. Daarom worden voorlopig alle opties opengehouden.

Lees ook: Korte pelgrimsroutes door Zuid-Limburg zijn een voltreffer, mede door corona: ‘Veel mensen gaan nadenken over hun toekomst’

„Het is nog te vroeg om een besluit te nemen, hoe graag we het ook willen. Er zijn te veel onduidelijkheden en onzekerheden rondom vaccinatie en wat gebeurt er bijvoorbeeld met de anderhalvemeterrichtlijn?”, aldus de woordvoerder van Processiecomité Breust-Eijsden.

„We willen de Eijsdense gemeenschap een processie geven, waar we allemaal zo naar snakken, maar alleen als het kan.”

In de week van 3 mei komt de organisatie met een update.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu