Samsung overweegt uitstel nieuw model smartphone door tekort aan chips

Print
Samsung overweegt uitstel nieuw model smartphone door tekort aan chips

Afbeelding: Getty Images

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung Electronics overweegt de lancering van een nieuw model smartphone later dit jaar uit te stellen vanwege een tekort aan computerchips.

Dat probleem speelde eerder vooral in de autosector, maar inmiddels spreken ook technologiebedrijven er hun zorgen over uit.

Normaal gesproken komt Samsung in de tweede jaarhelft met een nieuwe Galaxy Note naar buiten, maar dat zou kunnen worden uitgesteld naar volgend jaar, zei medetopman Koh Dong-jin. De Galaxy Note is een van de bestverkopende modellen van Samsung.

Chipproducent

Samsung, zelf een grote chipproducent, zegt dat sprake is van een „serieuze onbalans” in de halfgeleidersector. Als gevolg van de zeer sterke vraag naar spullen voor thuiswerk en vermaak in coronatijd zoals computers, laptops en spelconsoles, is er in de autosector een groot tekort aan chips ontstaan. Grote autobedrijven moeten daardoor hun productie onderbreken.

Verder had Samsung bij een chipfabriek in de Amerikaanse staat Texas in februari last van het uitvallen van stroomnetwerken door het strenge winterweer. De productie bij de fabriek in Austin is nog niet volledig hersteld.