Collector’s item: rood stempotlood aangeboden voor 25.000 euro

Print
Collector’s item: rood stempotlood aangeboden voor 25.000 euro

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Op Marktplaats worden meerdere rode stempotloden te koop aangeboden. Het is voor het eerst dat de potloden na het stemmen mee naar huis mogen worden genomen, en dus kan het als collector’s item worden gezien. ‘Rod’ uit Leidschendam ziet er wel handel in en heeft zijn potlood aangeboden voor 25.000 euro.

In verschillende gemeenten mogen stemmers het potlood meenemen vanwege de coronamaatregelen. Waarschijnlijk is het potlood van Rod een van de eerste die is meegenomen, aangezien hij zijn „Stempotlood 2021 Rood” met de beschrijving „unicum, 1x gebruikt” al op maandag online heeft aangeboden. Vanwege corona kon er maandag en dinsdag al gestemd worden, om zo drukte op stembureaus te voorkomen en mensen uit kwetsbare groepen de ruimte te geven.

Volg al het nieuws rond de verkiezingen in ons liveblog

Onderhand staan er meerdere potloden op Marktplaats. Willem uit Woerden prijst die van hem aan met de tekst „Gebruikt stempotlood, is pas 1 stip mee gezet” en volgens Van Dijk uit Groningen mag zijn potlood „zeker niet ontbreken in de collectie van een echte potloodverzamelaar!”.

De aanbieders hebben verschillende ideeën over hoeveel het „vintage stempotlood” of „limited edition potlood” waard is. Zo kan op de potloden geboden worden ‘tegen elk aannemelijk bod’, vanaf 5 euro en vanaf 42 euro. Op het potlood van Ruben uit Delft, ook maar „1x gebruikt”, is woensdag een eerste bod van 2 euro uitgebracht.

Ook in Limburg worden de potloden inmiddels aangeboden. Sander uit Helden en Golf uit Meersen bieden de stempotloden bijvoorbeeld aan: „Een keer gebruikt voor de Tweedekamer verkiezingen 2021. Je kunt er nog ontelbare kandidaten mee kiezen. De conditie is perfect. Wordt geleverd met stemadvies.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee