Nieuw ‘crashtender’ brandweervoertuig voor Maastricht Aachen Airport

Print
Nieuw ‘crashtender’ brandweervoertuig voor Maastricht Aachen Airport

Een van de crashtenders. Afbeelding: Roger Dohmen

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Maastricht / Itteren -

Het wagenpark van het brandweerkorps van Maastricht Aachen Airport is uitgebreid met crashtender nummer vier. Dit brandweervoertuig is uitgerust met de modernste blustechnieken en vervangt het dertig jaar oude reservevoertuig.

Voor een optimale brandveiligheid heeft Maastricht Aachen Airport haar eigen brandweerkorps. Tijdens openingstijden moet de luchthavenbrandweer in geval van calamiteiten binnen drie minuten na melding ter plaatse zijn.

Crashtenders

De speciale brandweerwagens worden ingezet bij incidenten met vliegtuigen. Ze behoren tot de grootste en snelste categorie brandweervoertuigen en zijn onder meer uitgerust met grote hoeveelheden blusmiddelen, brede banden en allerlei technologische hoogstandjes om ook het niet geasfalteerde deel van het luchthaventerrein te kunnen bereiken.

Lees ook: Raad Meerssen wil dat provincie door vliegtuigincident getroffen inwoners schadeloos stelt

Er moet altijd minimaal 36.400 liter blusmiddel voor handen zijn. Dit wordt gehaald met drie crashtenders á 12.500 liter. De vierde is nodig om de afhandeling van incidenten altijd te kunnen garanderen. De wagens zijn door het veelvuldig contact met water namelijk gevoelig voor storingen. Een reservevoertuig is daarom noodzakelijk.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen