Badmintonster Seinen met partner naar kwartfinale All England omdat tegenstanders niet komen opdagen

Print
Badmintonster Seinen met partner naar kwartfinale All England omdat tegenstanders niet komen opdagen

Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Badmintonster Cheryl Seinen (Roermond) met haar partner Selena Piek bij de All England in Birmingham al zeker van een plaats in de kwartfinales. De achtste finale ging niet door omdat de tegenstanders niet kwamen opdagen.

Het Nederlandse tweetal, dat mikt op olympische deelname, had in de achtste finales moeten aantreden tegen een Indonesisch koppel. De voltallige ploeg van de badmintonnatie heeft zich echter op last van de Britse autoriteiten moeten terugtrekken, omdat er op hun vlucht naar Engeland een passagier besmet bleek te zijn met het coronavirus. Daardoor dienden alle andere passagiers op grond van de Britse coronaregels voor een periode van tien dagen in isolatie te gaan.

Met Piek en Seinen is ook Mark Caljouw nog actief op het prestigieuze toernooi, dat een prijzengeld heeft van ruim 700.000 euro. Ook Caljouw hoopt nog op een olympisch ticket voor Tokio 2021.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu