Dier van de week: knuffelkater Cookey zoekt geduldige huisbaas

Print
Dier van de week: knuffelkater Cookey zoekt geduldige huisbaas

Cookey. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week is dat Cookey, een potentiële ‘superknuffelkater’.

Wie is Cookey en wat doet hij in het asiel?

„Cookey is een flinke kater van ongeveer vier jaar oud. Nadat hij een tijd op straat heeft gezworven, kwam hij terecht in het asiel. Dat was even schrikken geblazen voor hem. Mensen die bij je in de buurt komen, mensen die je willen aanhalen, een dierenarts die wil kijken of alles goed is met je... Het vroeg wat aanpassingsvermogen van hem. Gelukkig had hij snel in de gaten dat wij de kwaadste nog niet zijn en ontdooide hij iedere dag een stukje meer.”

Hoe is zijn karakter?

„Cookey blijkt een brave en rustige kater te zijn die heel graag bij zijn baas in de buurt is. Samen een vorkje prikken is leuk, samen vogeltjes spotten is net zo leuk en op schoot liggen en zijn koppie laten kriebelen is helemaal top!”

Zijn er aandachtspunten voor zijn toekomstige baas?

„We verwachten dat Cookey bij zijn nieuwe eigenaar weer even zal moeten wennen, net zoals hij bij ons tijd nodig had om ons te leren vertrouwen. We zoeken daarom een baas die hem de tijd hiervoor wil geven. We merken dat deze heer soms nog weleens te veel prikkels kan ervaren en dan zomaar een tik uit kan delen. We plaatsen hem daarom niet bij een gezin met jonge kinderen.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van Cookey? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu