Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Basisklanten Luijckx en Goppel vraagteken bij Roda

Basisklanten Luijckx en Goppel vraagteken bij Roda

Roda-captain Kees Luijckx werd positief getest op corona. Afbeelding: Pro Shots/Marcel van Dorst

Het is nog onduidelijk of Roda JC vrijdag (20.00 uur) een beroep kan doen op basisspelers Thijmen Goppel en Kees Luijckx. De ploeg van Jurgen Streppel start de vierde en laatste periode met een uitwedstrijd bij Telstar.

Zeker is wel dat Robert Klaasen er weer bij is. De middenvelder ontbrak vorige week tegen Jong Ajax vanwege een schorsing en sluit nu weer aan.

Blessures

Goppel en Luijckx moesten vorige week verstek laten gaan vanwege een coronabesmetting. De twee hadden geen last van ernstige klachten en zouden bij ‘groen licht’ dus weer mee kunnen doen. De club communiceert vanwege de strikte privacyregels echter niets over de uitslagen van de tests. Wie in Velsen-Zuid sowieso ontbreken zijn de geblesseerde wisselspelers Stan van Dijck en Nicky Souren.

Patroon

Roda-trainer Jurgen Streppel verwacht tegen Telstar opnieuw een ‘leuk potje’ te zien. De coach was grotendeels tevreden over het spel van zijn ploeg tegen Jong Ajax, ook al gaf Roda in de laatste tien minuten een 2-0 voorsprong uit handen. Iets dat al vaker gebeurde, vooral voor de winterstop. „Dat was onnodig, maar ik vond niet dat we daarmee in het oude patroon vervielen. Als dat wel zo zou zijn, zou ik dat overigens ook gewoon zeggen. We moeten nu gewoon de goede lijn doorzetten.”

Of de ploeg dat lukt, zullen veel fans maar deels meekrijgen. Onder de Roda-aanhang klonk al gemopper over het feit dat betaalzender ESPN niet langer álle duels in de eerste divisie live op tv uitzendt. „Dat is gewoon jammer”, meent Streppel. Lachend: „Maar het is in ieder geval mooi dat het leeft. Voor hetzelfde geld zeggen ze: ik ben blij dat ik niet hoef te kijken.”

Vermoedelijke opstelling:
Hoekstra, Marzo, Luijckx (?), Bakker, Absalem, Klaasen, Bouchouari, Goppel (?), Falkenburg, Pflücke, Vente.