Nikkie de Jager vastgebonden en geslagen met vuurwapen

Print
Nikkie de Jager vastgebonden en geslagen met vuurwapen

Afbeelding: ANP Kippa

Youtuber Nikkie de Jager is tijdens de gewapende overval in haar huis vastgebonden en geslagen met een vuurwapen. Dat maakte de officier van justitie vrijdag bekend bij aanvang van een rechtszitting van twee verdachten van de gewelddadige overval.

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, werd in augustus vorig jaar met haar verloofde Dylan Drossaers overvallen in hun eigen huis. Vier overvallers hielden hen onder schot. De make-upartieste noemde de overval „een van de meest enge en traumatische gebeurtenissen in mijn leven”.

Twee verdachten Hamza T. (22) en Eddie N. (24) staan voor de rechtbank in Rotterdam tijdens een inleidende zitting. Justitie verdenkt de twee ervan dat ze hun slachtoffers met kracht hebben vastgepakt en een vuurwapen tegen de borst hebben gedrukt. „We moeten jullie vastbinden. Jullie moeten een half uur blijven zitten, anders komen we terug en heb je problemen”, riepen de overvallers daarbij. En: „Waar is de kluis?”

In de zaak van De Jager is donderdag nog een derde verdachte aangehouden in het buitenland, zei de officier. Deze man wordt ook verdacht van een inbraak in oktober in Mijnsheerenland en diefstal van gouden sieraden bij een inbraak in een woning in Hendrik-Ido-Ambacht in november.

De verdachten die vrijdag terechtstaan, zitten sinds 8 december vast. Ze zijn van hun bed gelicht tijdens woninginvallen in Rotterdam en Ridderkerk.

De buit van de overval bestond onder meer uit een grote hoeveelheid kostbare sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton. Vrijdag staan nog meer verdachten terecht van een reeks inbraken en overvallen, onder meer bij voetbalanalist René van der Gijp.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu