Belastingdienst heeft al meer dan 4 miljoen aangiftes binnen

Print
Belastingdienst heeft al meer dan 4 miljoen aangiftes binnen

Afbeelding: DIJKSTRA BV

Na een moeilijk begin heeft de Belastingdienst inmiddels al meer dan vier miljoen aangiftes binnen. Dat is volgens de fiscus ongeveer 40 procent van de verwachte hoeveelheid aangiftes.

Sinds begin deze maand kan weer aangifte van de inkomstenbelasting worden gedaan. In de eerste dagen kampte de fiscus met een hardnekkige technische storing. Toen kon maar een beperkt aantal mensen hun aangifte doorgeven.

Lees ook: Even snel de belastingaangifte doen: ‘Er is een fout opgetreden...’

De Belastingdienst heeft ongeveer 3000 mensen geholpen bij het invullen van hun aangifte. Uiteindelijk zullen dat er meer dan 30.000 worden is de verwachting. Mensen hebben tot 8 mei om aangifte te doen, een week langer dan normaal.

Er komen in tegenstelling tot andere jaren vooral overdag aangiftes binnen. Dat is vermoedelijk het gevolg van het feit dat veel mensen thuis werken door corona, aldus de Belastingdienst.

In totaal moeten 8,3 miljoen mensen aangifte inkomstenbelasting doen. Het gaat om 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu