Samen voor een veilige buurt

Print

Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw omgeving. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen meedoen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.

Hoe werkt Burgernet?

Burgernet werkt heel eenvoudig. Als deelnemer ontvangt u een kort bericht met de vraag om uit te kijken naar een persoon of voertuig. Vaak gaat het om een vermissing, diefstal, een overval of een verdachte situatie. Als u iets ziet, kunt u rechtstreeks bellen met de meldkamer van politie. U krijgt altijd een afloopbericht waarin het resultaat van de actie wordt vermeld, ook als iemand nog niet is gevonden.

Hoe kunt u meedoen?

Burgernetacties worden verspreid via verschillende kanalen. U kunt kiezen voor de Burgernetapp, voor sms- of spraakberichten, voor Twitter en voor Facebook Messenger.

Burgernetapp

De app gebruikt de locatie van uw smartphone om u berichten te sturen over incidenten in uw omgeving. Ook als u van huis bent. Als u een oproep ontvangt, kunt u mee zoeken. Als u iets ziet dat van belang is, belt u direct met de meldkamer via de ‘bel politie’-knop. U kunt ook een foto meesturen via de app wanneer u denkt de gezochte persoon te zien. De berichten kunt u eenvoudig delen, bijvoorbeeld in uw WhatsApp groepen. De app kunt u (gratis) downloaden in de App-store (iOS) en de PlayStore (Android). Er worden geen locatiegegevens van appgebruikers opgeslagen.

Sms of spraak

Als u kiest voor sms- of spraakberichten krijgt u meldingen voor het gebied rond de postcode die u zelf instelt. U kunt meerdere adressen invoeren, bijvoorbeeld thuis en uw werk. Als u een oproep ontvangt, en u heeft iets gezien, belt u tijdens de actie het (gratis) Burgernetnummer 0800- 0011. Aanmelden voor sms- of spraakberichten kan via www.burgernet.nl.

Twitter

Iedere provincie heeft een Burgernet Twitteraccount. U kiest zelf van welke provincie u de Burgernettweets wilt ontvangen. Als u tips heeft tijdens een Burgernetactie, belt u 112.

Facebook Messenger

Via het Facebookaccount van Burgernet Nederland kunt u zich inschrijven voor een gebied naar keuze. U krijgt dan via Messenger de Burgernetacties voor dit gebied. Als u een bericht ontvangt en u ziet iets dat van belang is, dan belt u 112.

Samen voor een veilige buurt