Stickeractie van Veilig Verkeer Nederland moet Parkstad verkeersveiliger maken

Print
 Stickeractie van Veilig Verkeer Nederland moet Parkstad verkeersveiliger maken

Afbeelding: Veilig Verkeer Nederland

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert -

Om hun buurt verkeersveiliger te maken, kunnen inwoners van de Parkstadgemeenten Heerlen, Voerendaal, Brunssum, Beekdaelen, Landgraaf, Simpelveld en Kerkrade meedoen aan een kliko-stickeractie van Veilig Verkeer Nederland.

„Door op de zijkant van de groene en grijze container een 30 km-sticker te plakken worden automobilisten geattendeerd op de maximumsnelheid. Omdat de containers slechts één- of tweewekelijks zichtbaar zijn langs de weg, vallen ze juist meer op”, zo laat een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland weten.
„Bovendien zal iedereen die de sticker op de eigen kliko plakt, zelf ook minder geneigd zijn om te snel te rijden.”

De stickers zijn verkrijgbaar voor straten met een maximum snelheid van 15km/u, 30 km/u, 50 km/u en 60 km/u. Voorwaarde is wel dat de containers in deze straten langs de kant de weg staan, zodat stickers ook duidelijk opvallen, wanneer er verkeer langsrijdt.

Inwoners die vinden dat er in hun buurt sprake is van onveilige verkeerssituaties kunnen hiervan melding maken op een speciale website van VVN.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu