Het is rond: Meerssen krijgt herdenkingsbos waar het ‘aangenaam recreëren is’

Print
Het is rond: Meerssen krijgt herdenkingsbos waar het ‘aangenaam recreëren is’

Afbeelding: Luc Lodder

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Meerssen krijgt definitief een eigen herdenkingsbos. De gedenkplek komt te liggen op een perceel van Limburgs Landschap en moet in combinatie met onder meer een plukweide en voedselbos een plaats worden waar het ‘aangenaam recreëren is’.

Dat heeft de gemeente, tevens initiatiefnemer, bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat mensen voor veertig euro een boom adopteren, bijvoorbeeld ter gelegenheid van geboorte, trouwdag of overlijden, die vervolgens geregeld kan worden bezocht. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het 1Miljoenbomenbosplan van de provincie Limburg.

Wethouder Gerard IJff ziet het al helemaal voor zich: „Het Gedenkbos wordt een prachtige plek om tot rust te komen, mensen te ontmoeten of gewoon te wandelen. Elke boom heeft een bijzondere intentie. Bovendien maken we zo samen onze mooie gemeente nog groener.”

Mensen die een boom adopteren, krijgen een certificaat en mogen ‘m zelf komen planten. Dat gebeurt op de Landelijke Boomplantdag, op 10 november. Aanmelden kan tot 1 juni.

Stuur daartoe een mailtje naar info@meerssen.nl.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu