Badmintonners Cheryl Seinen en Selena Piek lopen eindstrijd All England mis

Print
Badmintonners Cheryl Seinen en Selena Piek lopen eindstrijd All England mis

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen uit Roermond zijn er niet in geslaagd de eindstrijd te bereiken van het vrouwendubbelspel van de All England.

Ze verloren in twee games van de Japanse combinatie Yuki Fukushima en Sayaka Hirota. Piek en Seinen konden de nummers 1 van de plaatsingslijst een game aardig bijhouden, maar in de tweede game ging het hard: 21-17 en 21-7. Piek en Seinen gaven in de eerste game een voorsprong van 10-5 uit handen. Ze verloren acht punten op een rij.

Lees ook: Wereld ligt stil, maar badmintonster Cheryl Seinen draait door

All England is dit jaar niet zo sterk bezet als gebruikelijk. De Indonesische badmintonners zijn er dit jaar niet bij. De Indonesische afvaardiging heeft de organisatie inmiddels gevraagd om de rankingpunten van de winnaars niet mee te nemen. Gebeurt dat wel, dan lopen zij achterstand op in de olympische kwalificatie, meent teammanager Ricky Subagja.

De voltallige ploeg van de Aziatische badmintonnatie moest zich op last van de Britse autoriteiten terugtrekken, omdat er op hun vlucht naar Engeland een passagier besmet bleek te zijn met het coronavirus. Daardoor dienden alle andere passagiers op grond van de Britse coronaregels voor een periode van tien dagen in isolatie te gaan.