Warmer weer op komst: zo lenteachtig wordt het

Print
Warmer weer op komst: zo lenteachtig wordt het

De afgelopen tijd was het te koud voor de tijd van het jaar, maar daar komt verandering in. Na het weekend zit de temperatuur in de lift en vanaf woensdag komt het kwik lokaal zelfs op 15 graden uit.

De astronomische lente is begonnen en na het weekend begint het ook steeds meer op lente te lijken, meldt Weeronline. Vanaf dinsdag komt de temperatuur weer in de dubbele cijfers uit en woensdag en donderdag kan het in Limburg zelfs 15 graden worden. Hoe warm het precies wordt, hangt af van de hoeveelheid zon.

Wolkenvelden

Stralend zonnig wordt het namelijk waarschijnlijk niet: het weerbeeld laat zonnige perioden en wolkenvelden zien. Overheerst de bewolking, dan valt de temperatuur een paar graden lager uit. Ook in dat scenario is het duidelijk zachter dan vorige week.

Hoewel het overdag dus een stuk zachter wordt dan we van de afgelopen tijd gewend zijn, is het in de vroege ochtend nog steeds behoorlijk fris met temperaturen tussen 0 en 5 graden.

Bekijk hier de weersverwachting

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu