Ter nagedachtenis aan Niek neemt Meneer de Uil insecten Timpaantuin Gulpen onder z'n hoede

Print
Ter nagedachtenis aan Niek neemt Meneer de Uil insecten Timpaantuin Gulpen onder z'n hoede

Medewerkers van het IVN bij de ‘uil’. Afbeelding: IVN Heuvelland

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Trintelen -

IVN Heuvelland heeft in de Timpaantuin in Gulpen een insectenhotel in de vorm van een uil geplaatst. Het onderkomen moet ervoor zorgen dat de beestjes veilig kunnen broeden. Het is tevens een eerbetoon aan de bedenker: Niek Gossens.

„Zonder bijen geen bloemen, zonder bloemen geen planten en zonder planten geen oogst. Dan gaat het bergafwaarts en dat moeten we niet hebben op de heuvel naast ‘t Gulper Hoes”, meent de IVN-woordvoerder.

Door de afbraak van gemeenschapshuis de Timpaan ontstond een lege plek, een helling die een bestemming moest krijgen. Die werd gevonden in de vorm van de Timpaantuin.

Lees ook: Buurtbewoners mogen laatste lege ‘vakjes’ in Gulpense Timpaantuinen zelf invullen

Twee vrijwilligers van IVN Heuvelland, Niek Gossens en Alberdina Calsbeek, werd gevraagd mee te denken over de beplanting van de tuin. Alberdina schetste een weelderige bloemenzee en Niek maakte zich sterk voor bijenvriendelijke beplanting. Hij beloofde een insectenhotel te bouwen als zijn wens vervuld zou worden.

„Helaas is Niek kort daarna overleden. Ter nagedachtenis aan hem en om zijn belofte gestand te doen, hebben zijn IVN-vrienden Hub en Marianne Bonten een insectenhotel gebouwd naar het ontwerp van Niek.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu