RIVM meldt 7025 nieuwe besmettingen, meer mensen in ziekenhuis

Print
RIVM meldt 7025 nieuwe besmettingen, meer mensen in ziekenhuis

Afbeelding: ANP

Het RIVM meldt dat er in de afgelopen 24 uur 7025 nieuwe bevestigde coronabesmettingen zijn gemeld. Dat zijn er 617 minder ten opzichte van zaterdag.

Het besmettingscijfer ligt hoger dan het gemiddelde van de afgelopen week. Toen waren er per dag 6732 nieuwe besmettingen.

Met 2073 coronapatiënten in het ziekenhuis nam de bezetting toe. Hiervan liggen 611 patiënten op de IC. Zaterdag waren dat er 602 van de 2047, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Minder overlijdensgevallen

Bij het RIVM werden 15 overleden covidpatiënten gemeld. Zaterdag waren dat er nog 18. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 30 doden per dag, tegen 34 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 261 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 299.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu