Week van het Geld moet Limburgse jeugd financieel wegwijs maken

Print
Week van het Geld moet Limburgse jeugd financieel wegwijs maken

Afbeelding: Facebook Week van het Geld

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 maart wordt in Limburg volop aandacht besteed aan de Week van het Geld, een initiatief van platform Wijzer in Geldzaken. Doel is kinderen en jongeren ‘voor te bereiden op financiële zelfredzaamheid’.

„De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis”, schrijft Wijzer in Geldzaken (onderdeel van het ministerie van Financiën, red.), op haar website.

Lees ook: ‘Kloof tussen lage en hoge inkomens groeit’: bekijk jouw koopkracht in 2021

Vanwege de coronamaatregelen, die ‘fysieke‘ activiteiten nagenoeg onmogelijk maken, zal de focus liggen op online events.

Zo zijn dagelijks programma‘s te bekijken in ’Studio Week van het geld’. Deze uitzendingen zijn toegespitst op verschillende doelgroepen, zoals het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, maar ook ouders en financiële professionals.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu