Maastricht Aachen Airport start proef met elektrische bagagetrekkers

Print
Maastricht Aachen Airport start proef met elektrische bagagetrekkers

Afbeelding: Peter Schols

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Maastricht / Itteren / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Maastricht Aachen Airport is een proef gestart met twee elektrische trekkers. Als de voertuigen bevallen, worden ze de komende jaren gefaseerd ingevoerd.

De trekkers worden ingezet voor het vervoer van vracht- en bagagekarren van en naar de vliegtuigen. Het vliegveld heeft er daarvan momenteel acht in gebruik.

Groene stroom

„Maastricht Aachen Airport werkt toe naar een klimaatneutrale grondafhandeling”, aldus de woordvoerder. „Ons elektrische materiaal maakt gebruik van groene (wal)stroom, opgewekt door de zonnepanelen op Cargo Terminal East.”

Lees ook: Meerssen wil straks met provincie meepraten over de toekomst van Maastricht Aachen Airport

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen