Heemkundevereniging komt met derde en laatste deel ‘Geleen zoals het vroeger was’

Print
Heemkundevereniging komt met derde en laatste deel ‘Geleen zoals het vroeger was’

Hoek Groenstraat - Ruysstraat na het bombardement in Geleen. Afbeelding: Heemkundevereniging Geleen

Geleen -

Het laatste deel van de trilogie ‘Geleen zoals het vroeger was’ verschijnt 5 juni. De uitgave wordt verzorgd door Heemkundevereniging Geleen en Stichting Cultuur-Historische Uitgaven Geleen (Schug).

Alle wijken van Geleen komen ook in het derde deel aan bod en er staan tevens afbeeldingen van personen, families en verenigingen in. Het boek omvat 144 pagina’s met meer dan 300 foto’s, waarvan een groot deel niet eerder gepubliceerd is. Om de geschiedenis van een foto of de plaats waar deze gemaakt is beter te belichten, zijn de afbeeldingen voorzien van een uitgebreide begeleidende tekst.

Lees ook: In deel 2 van Geleen Zoals het Vroeger Was is veel ruimte voor niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal

Het boek is samengesteld en geschreven door Pierre Vossen, Ad Hoogenboom en Hub Kitzen. De afgelopen twee edities waren zeer in trek en verwacht wordt dat ook het derde deel een succes wordt, omdat veel mensen de collectie compleet willen maken. De prijs van het boek bedraagt bij voorintekening (vóór 15 mei) 17,95 euro. Daarna bedraagt de verkoopprijs 19,95 euro. Eventuele verzendkosten bedragen 4,95 euro. De bestelde boeken kunnen vanaf 5 juni worden afgehaald in het lokaal van de Heemkundevereniging Geleen aan de Jupiterstraat 35a in Geleen. Er ook nog enkele exemplaren van deel 1 en 2 verkrijgbaar bij de Heemkundevereniging.

Intekenen op het boek kan door naam, volledig adres en het aantal benodigde exemplaren te mailen naar: fotoboek@heemkunde-geleen.nl. Geef ook aan of de boeken moeten worden toegezonden of niet. Reserveren gaat ook via www.heemkunde-geleen.nl.

Het verschuldigde bedrag dient gelijktijdig te worden overgemaakt op bankrekening NL44 INGB 0001238985 t.n.v. Heemkundevereniging Geleen, met vermelding van naam, postcode en huisnummer.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu