Limburgse muziekbonden bundelen krachten in de nieuwe Stichting Klankkleur Limburg

Print
Limburgse muziekbonden bundelen krachten in de nieuwe Stichting Klankkleur Limburg

De drie Limburgse muziekbonden bundelen hun krachten in een nieuwe stichting. De op de foto afgebeelde muzikanten staan los van de Stichting Klankkleur Limburg. Afbeelding: Loraine Bodewes

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Onder de vlag van Stichting Klankkleur Limburg gaan de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en het Verbindend Netwerk Koorzang-Limburg (VNK-L) intensiever samenwerken.

Het idee is ontstaan tijdens het project ‘Vrijheid maak je samen’ toen in Limburg stilgestaan werd bij 75 jaar bevrijding en de drie muziekbonden intensief met elkaar samenwerkten. Dat is zo goed bevallen, dat men nu vanaf maart op een eigen locatie vanuit Roermond de belangen behartigt van de aangesloten harmonieën, fanfares, tamboerkorpsen en koren in Limburg.

Lees ook: Koren moeten na corona eerst repareren: ‘Het is nu oorverdovend stil’

De stap naar een nieuwe stichting betekent ook dat de drie muziekbonden niet meer onder de vlag van het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond opereren zoals jarenlang wel het geval was. De verzelfstandiging is in goed overleg met het Huis voor de Kunsten verlopen.

Stichting Klankkleur Limburg is te vinden op Westhoven 7 in Roermond en bereikbaar via mail info@klankkleurlimburg.nl of telefoonnummer 0475-782510

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu