Sociaal Centrum Eijsden start wandelclub voor 70- tot 90-jarigen

Print
Sociaal Centrum Eijsden start wandelclub voor 70- tot 90-jarigen

Afbeelding: Facebook Envida

Eijsden -

Social worker Ankie van der Heijden van Sociaal Centrum in Eijsden is in samenwerking met de buurtcoach een wandelclub voor 70- tot 90-jarigen gestart.

De wandelingen hebben een lengte van ongeveer twee kilometer en staan onder begeleiding van een trainer. En dat werkt aanstekelijk, blijkt, want er komen al nieuwe aanmeldingen binnen, meldt de organisatie. Het plan is dan ook om een tweede groep te formeren.

Lees ook: Sportarts Eugène Janssen vindt dat iedereen moet bewegen: ‘Eigenlijk moet je sporten totdat je in de kist ligt’

„Een enkeling maakt gebruik van een rollator of neemt de hond mee. We zijn allemaal erg enthousiast. Tijdens de wandeling is er altijd aanspraak van andere dorpsbewoners”, vertelt de woordvoerder.

Ouderen in Eijsden die zo’n wandeling wel zien zitten, kunnen contact opnemen met Sociaal Centrum Eijsden: info@sceijsden.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu