Wout Poels doet het rustig aan bij rentree in de Ronde van Catalonië

Print
Wout Poels doet het rustig aan bij rentree in de Ronde van Catalonië

Andreas Kron. Afbeelding: ANP/HH

/ Blitterswijck -

De Deen Andreas Kron van Lotto-Soudal heeft maandag de eerste etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. Wout Poels maakt in Spanje zijn rentree in het peloton nadat hij in februari bij een val in de UAE Tour een knieblessure opliep.

De 33-jarige renner uit Blitterswijck gebruikt de Ronde van Catalonië om zijn niveau op te schroeven. Maandag deed de Limburger van Bahrain-Victorious het rustig aan. Hij kwam als 155ste over de streep, op ruim veertien minuten van Kron.

De Deen van Lotto-Soudal klopte na ruim 178 kilometer in Calella in de sprint zijn drie medekompanen in de kopgroep, Luis Leon Sanchez, Rémy Rochas en Lennard Kämna.

Ide Schelling (Bora-hansgrohe) was op de zevende plek de beste Nederlander. De Jumbo-Visma-renners Robert Gesink (33ste), Steven Kruijswijk (38ste), Antwan Tolhoek (47ste) en Koen Bouwman (61ste) eindigden allemaal in het eerste peloton, net als Wilco Kelderman (Bora-hansgrohe, 42ste). Thymen Arensman (Team DSM) gaf ruim dertien minuten toe op Kron en eindigde als 135ste.

De Ronde van Catalonië beslaat in totaal zeven etappes en duurt nog tot en met zondag. De etappekoers wordt dinsdag voortgezet met een tijdrit.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu