Aanhangwagen mag in Wijlre niet in woonbuurt geparkeerd worden

Print
Aanhangwagen mag in Wijlre niet in woonbuurt geparkeerd worden

De Doctor Fransesstraat met de frietwagen van Ruud Vleugels. Afbeelding: De Limburger

Wijlre -

De gemeente Gulpen-Wittem heeft Ruud Vleugels gesommeerd om zijn frietwagen niet langer in de Doctor Fransesstraat in Wijlre te parkeren.

Volgens de algemene plaatselijke verordening is het verboden om voertuigen die langer zijn dan zes meter in woonstraten neer te zetten. Voor langere vrachtwagens zijn in Wijlre officieel twee parkeerplaatsen aangewezen; langs de Valkenburgerweg en op de Industrieweg bij het spoor van de Miljoenenlijn.

Vleugels is verbaasd over de waarschuwing van de gemeente. „Mijn wagen is amper tien centimeter te lang”, zegt hij. „Hij staat ’s nachts al zeker negen jaar voor mijn huis. Ik ben daar wel eens over aangesproken door parkeerwachters en mensen van de gemeente, maar ze hebben me toen laten weten dat ze van die tien centimeter geen punt zouden maken. Dat is ook niet gebeurd.”

Nu een van de omwonenden bezwaar heeft gemaakt tegen het parkeren van de aanhanger in de straat heeft de gemeente Vleugels alsnog gevraagd om de frietwagen elders te parkeren. Een zeurpiet die met iedereen in de buurt ruzie heeft, reageert Vleugels. „En net nu we het door corona toch al zo moeilijk hebben.” Maar feit blijft dat zijn wagen langer is dan formeel is toegestaan.

Ondertussen heeft Vleugels zelf een andere plek gevonden voor zijn frietwagen: een afgesloten terrein in de buurt, met stroomaansluiting. „Het kan hooguit zijn dat ik de wagen even voor mijn huis zet als ik ’s avonds laat thuiskom en de volgende ochtend weer vroeg weg moet. Maar dat merkt de buurt waarschijnlijk niet eens.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu