Waar we tegenwoordig snel ontbijten met drinkontbijt, yoghurt met granola of een groene smoothie, is Pasen dé gelegenheid om de tijd te nemen voor het ochtendmaal. Deze broodjes venkelroerei zijn eenvoudig te bereiden en zien er feestelijk en gezellig uit.
Het allerleukste van een feestelijk paasontbijt is dat je kunt uitpakken met net-even-anders gerechten, of met ingrediënten die het nét een tikkeltje feestelijker maken. Een andere manier van snijden geeft vaak ook al een verrassend effect.
Deze broodjes laten zien dat een feestelijk tintje heel eenvoudig is. De basis vormen (afbak)broodjes en eieren, die je waarschijnlijk in huis hebt. Van de knapperige broodjes snijden we een kapje zodat ze mooi uitgehold kunnen worden. Het roerei maken we bijzonder met venkelzaad, dat een heerlijke, anijsachtige smaak toevoegt. Venkelzaad is tegenwoordig bij veel supermarkten verkrijgbaar. Mocht je geen venkelzaad in huis hebben, probeer dan wat gestampt komijn- of korianderzaad of een theelepeltje kerrie.
Mooie lange slierten courgette maak je met een spirelli, maar net zo eenvoudig kun je de broodjes ook toppen met verse kruiden of wat rucola. Of wat te denken van reepjes gerookte zalm, rosbief of gebakken cherrytomaatjes.
Gevulde broodjes met venkelroerei
Bereidingsduur: 20 minuten
Voor 6 personen
Ingrediënten
8 eieren
125 ml slagroom of melk
6 kaiserbroodjes
¼ courgette
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels venkelzaad
2 takjes dille of wat venkelgroen, grofgehakt
2 eetlepels olijfolie extra vierge
Bereiden
1. Klop voor het roerei de eieren met de slagroom of de melk los. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd een kapje van de broodjes en hol ze iets uit; haal niet alle heerlijke verse kruim weg. Maak intussen met een spirelli mooie lange slierten van de courgette.
2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak het venkelzaad in de olijfolie 1 minuut zodat het aroma vrijkomt. 3. Draai het vuur laag. Schenk het eimengsel erbij en laat het ei al roerende zachtjes tot ¾ stollen, zodat het smeuïg blijft. Het ei gaart bovendien nog even na.
4. Neem de pan met het roerei van het vuur en schep het ei in de broodjes. Meng de courgetteslierten met de dille of het venkelgroen en de extra vierge olijfolie. Top de broodjes ermee en serveer meteen.
Kijk voor meer kookinspiratie op onze receptenpagina
Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. www.jannekephilippi.nl