Lammetjesroute over de Brunssummerheide

Print
Lammetjesroute over de Brunssummerheide

Afbeelding: BAS QUAEDVLIEG / Archief De Limburger

Brunssum / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Het is weer lente, hét seizoen van de lammetjes. In het kader van de Lammetjesdagen heeft OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, daarom de ‘Lammetjesroute’ over de Brunssummerheide bedacht.

Deelnemers dienen onderweg vragen te beantwoorden. Ook staan opdrachtjes over schapen en lammetjes op het menu, zo valt te lezen op de website van Natuurmonumenten.

De route over de Brunssummerheide is ongeveer 1 kilometer lang. De tocht start én eindigt bij de Schrieversheide.

Tijdens de Lammetjesdagen van OERRR is het normaal gesproken mogelijk om de lammetjes van dichtbij bekijken in de stal. Vanwege de coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk.

Klik hier voor meer informatie en andere Lammetjesroutes in Limburg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen