Extra woning op plek oude winkelcentrum Leuken

Print
Extra woning op plek oude winkelcentrum Leuken

Het oude winkelcentrum van Leuken, toen dat nog in gebruik was. Afbeelding: archief Maartje van Berkel

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Er moeten niet veertien, maar vijftien levensloopbestendige woningen komen op de plek van het oude winkelcentrum in de Weerter wijk Leuken.

Daarvoor is aanpassing nodig van het in 2016 opgestelde bestemmingsplan voor woningbouw. Het ontwerp van het nieuwe plan ligt tot 21 april ter inzage. Het wijkwinkelcentrum is verhuisd naar de hoek Ringbaan Oost en de Sint Jobstraat. Op de vrijgekomen locatie zijn woningen voorzien.

B en W denken dat het bouwen van één woning meer tot een stedenbouwkundige betere indeling van het gebied leidt. Er komen vier woningen aan de Middelstestraat, vier aan de Voorstestraat en zeven daartussenin, die als een soort hofje toegankelijk worden via een nieuwe ontsluitingsweg aan de Friezenstraat. Zo is er minder aanpassing van de infrastructuur nodig en blijven enkele grote bomen in het er achtergelegen parkje gespaard.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu