Horst aan de Maas krijgt een kindergemeenteraad

Print
Horst aan de Maas krijgt een kindergemeenteraad

Horst aan de Maas krijgt een kindergemeenteraad. Afbeelding: ANP XTRA

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Een speciale gemeenteraad die bestaat uit kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. De ‘grote’ gemeenteraad van Horst aan de Maas en burgemeester Ryan Palmen lopen er warm voor.

Alle Horster raadsfracties willen dat de kinderraad nog dit jaar voor het eerst vergadert. De datum is al geprikt: 21 september. De kindergemeenteraad van Horst aan de Maas krijgt een budget van 2500 euro en mag met dat geld één project kiezen dat ook echt gerealiseerd wordt. Bedoeling is dat de kindergemeenteraad jaarlijks vergadert en dan telkens zo’n eigen project kiest.

Dorpsraden wordt gevraagd om kinderen voor deze gemeenteraad te werven, zodat alle kernen vertegenwoordigd worden. De raadsvergadering wordt voorgezeten door een kinderburgemeester en door de ‘grote’ burgemeester Ryan Palmen. Ook wordt er een kindergriffier aangesteld.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu