75- en 76-jarigen aan de beurt voor prik, in april 65-plussers

Print
75- en 76-jarigen aan de beurt voor prik, in april 65-plussers

Jaap van Delden. Afbeelding: ANP

Mensen van 75 en 76 jaar oud krijgen vanaf woensdag een uitnodiging om te worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Half april zijn 70- tot 74-jarigen aan de beurt en eind april mensen van 65 tot 69.

Ook hun partners mogen zich laten vaccineren. Zij krijgen het vaccin van Pfizer en BioNTech. Dat zegt Jaap van Delden, die voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het vaccinatieprogramma leidt woensdag tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer.

‘Ongeveer klaar’

Volgens Van Delden is de vaccinatie van de ouderen inmiddels „ongeveer klaar”. Binnen twee tot drie weken moet de vaccinatie van mensen met medische risico’s afgerond zijn.

Ook andere groepen komen nu aan de beurt voor vaccinatie. Zo worden momenteel ook zorgverleners voor mensen met een persoonsgebonden budget uitgenodigd. Oudere gedetineerden zijn afgelopen tijd ingeënt met het vaccin van Moderna en ook oudere asielzoekers krijgen de komende tijd dat vaccin.

Lees ook: André Rouvoet: GGD kan 1,5 miljoen prikken per week zetten

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu