Dier van de week: enthousiaste Rottweiler Luna zoekt een baasje dat tegen een stootje kan

Luna. © Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Luna, een Rottweilerteef van bijna 1 jaar, aan de beurt.

Redactie

Waardoor is Luna in het asiel terechtgekomen?

„In een jaar is Luna van een kleine pup gegroeid tot een flinke hond die zelf nog niet snapt dat ze ontzettend sterk is. Wat haar gedrag betreft, gedraagt ze zich als een pup maar dan met het gewicht van een volwassen hond. Nu ze ontdekte dat ze het op kracht kon winnen van haar baas, leidde dat tot lastige situaties.”

Wat kun je over haar vertellen?

„Luna heeft een heel spontaan karakter, zoals je van een jonge hond mag verwachten. Ze begint nu in de puberteit te komen, waardoor ze op zoek gaat naar haar grenzen. Daarom is het nu belangrijk om een goede baas-hondverhouding op te bouwen. Omdat ze, zoals alle Rottweilers, erg op één baas gericht is, moet ze duidelijke leiding van deze persoon krijgen.”

Waar zou Luna goed op haar plaats zijn?

„Door haar jonge leeftijd kan ze goed met iedereen opschieten. Haar forse lichaam, waarvan ze nog niet helemaal door heeft hoe sterk het is, maakt dat de mensen om haar heen wel tegen een stootje moeten kunnen. Ze heeft veel energie die ze eerst kwijt moet voor ze haar aandacht op andere dingen kan focussen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal