Reissector probeert mensen toch alvast te laten boeken

Print
Reissector probeert mensen toch alvast te laten boeken

Afbeelding: ANP/HH

Reisorganisaties hebben een gezamenlijke campagne gelanceerd om Nederlanders ondanks de coronapandemie te verleiden toch alvast een zomervakantie te boeken.

Reisbranchevereniging ANVR wil de zorgen van de vakantiegangers wegnemen door te garanderen dat mensen hun geld terugkrijgen bij een annulering. Ook worden klanten terug naar huis gebracht als het reisadvies op de bestemming naar oranje of rood verandert.

„Welke landen en bestemmingen komende zomer de grenzen openen, is voor niemand nog duidelijk. Aan welke maatregelen we ons moeten houden, is nog de vraag”, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam. Dinsdag werd bekend dat het kabinet volgende maand begint met een proef met vakantiereizen naar het buitenland. Die moet duidelijk maken „onder welke voorwaarden mensen veilig en verantwoord kunnen reizen”.

Proefreizen

De proefreizen worden samen met de reissector georganiseerd. De eerste trip is een pakketreis op 12 april naar het Griekse eiland Rhodos. Reizigers mogen dan onder meer het resort niet verlaten en na afloop moeten ze in thuisquarantaine.

Demissionair premier Mark Rutte kondigde dinsdagavond aan dat het negatieve reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei. Alle niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden tot die datum afgeraden. Rutte hoopt dat tegen de zomer meer mogelijk is met vakantiereizen en hoopt „zo spoedig mogelijk” met een reisadvies te komen.

Volgens de ANVR hebben reisbedrijven inmiddels geen „greintje vet meer op de botten”. De sector ligt al ruim een jaar praktisch stil door de coronapandemie en wil meer steun van de overheid.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu