Daling aantal auto-inbraken in 2020 het grootst in Limburg

Print
Daling aantal auto-inbraken in 2020 het grootst in Limburg

Afbeelding: Thinkstock

/ Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Van alle provincies in Nederland heeft Limburg in 2020 ten opzichte van een jaar eerder, de grootste daling laten zien in het aantal inbraken in auto’s. In totaal ging dit om een verschil van 617 auto’s. Dat blijkt uit een analyse van Independer.

In heel Nederland nam het aantal auto-inbraken in 2020 af met 6,7 procent, in Limburg was dat 22,3 procent.

Na Limburg vond de grootste daling plaats in Groningen, waar het aantal auto-inbraken met 21,6 procent afnam. In Zeeland vond de grootste stijging plaats, met 54,7 procent meer inbraken dan het jaar daarvoor. Ook in Drenthe (30,5 procent) en Zuid-Holland (1,5 procent) steeg het aantal auto-inbraken ten opzichte van 2019.

Volgens Independer zijn met name de coronamaatregelen van invloed op de daling. Zo nam het aantal auto-inbraken tijdens de eerste lockdown in 2020 af met gemiddeld 16,7 procent, terwijl in januari en februari het aantal incidenten steeg met respectievelijk 7,7 procent en 12,8 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu