Solliciteren naar plek op kieslijst GroenLinks Weert en Nederweert

Print
Solliciteren naar plek op kieslijst GroenLinks Weert en Nederweert

Afbeelding: ANP XTRA

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De nieuwe afdeling van GroenLinks in Weert en Nederweert nodigt inwoners uit om bij de partij te solliciteren naar een plek op de kieslijst voor 2022.

De partij wil zo werken aan de kieslijst voor de raadsverkiezingen van 2022 in deze twee gemeenten. GroenLinks zoekt serieuze kandidaten die voor de partij in de raad willen komen, maar ook ‘lijstduwers’.

Eerder al probeerde GroenLinks inwoners bij de lokale afdeling te betrekken door een cursus aan te bieden over wat de taken en verantwoordelijkheden van een raadslidmaatschap zijn.

„GroenLinks streeft naar een kandidatenlijst met een goede mix qua achtergrond, leeftijd, ervaring en expertise. Vooral jongeren, vrouwen, mensen met een migratieachtergrond, mensen met een beperking en mensen uit de LHTBIQ-gemeenschap nodigen wij van harte uit om te solliciteren”, zegt partijvoorzitter Marieke Manders.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu