Verduurzaming blijft populair

Print
Verduurzaming blijft populair

Verduurzaming is én blijft een sterke trend. Hoewel verduurzaming door de coronacrisis een beetje op de achtergrond is geraakt, betekent dit niet dat bedrijven en particulieren hier niet meer mee bezig zijn. Het tegendeel is zelfs waar. De verwachting is dat verduurzaming juist na de coronacrisis weer aan populariteit wint.

Zo zien we ook nu al steeds meer bedrijven die zich op de kaart zetten. Het zijn bedrijven met duurzaamheid als belangrijk thema. Dit zie je in allerlei branches terug, van duurzaamheid in de bouw tot duurzaam rijden. We lichten twee bedrijven binnen deze branches toe om te laten zien hoe in deze sectoren rekening wordt gehouden met mens en milieu.

Ferex rijplaten, composiet rijplaten voor ieder bouwproject

De kans is groot dat je bij rijplaten niet direct denkt aan duurzaamheid. Toch zien we ook in de bouwsector dat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staat. Zo ook bij Ferex rijplaten. Het bedrijf heeft composiet rijplaten ontwikkeld. De rijplaten worden ingezet om tijdelijke wegen naar bouwplaatsen aan te leggen en ze worden gebruikt als ondergrond bij evenementen, kraan opstelplaatsen of weg- en waterbouw.

Bij de opbouw van evenementen en bij bouwwerkzaamheden komen vaak zware machines kijken. Door gebruik van vrachtwagen, tractors en heftrucks heeft de ondergrond het zwaar. De composiet Ferex rijplaat biedt hier uitkomst. Het materiaal is flexibel en ondergrondvolgend. Ook zorgt het composiet voor een optimale spreiding van de belasting. De ondergrond raakt hierdoor weinig beschadigd en flora en fauna blijft behouden.

Laadpalen: de ideale oplossing voor elektrisch rijden

Iedereen snapt de link tussen elektrisch rijden, laadpalen en verduurzaming. Elektrische auto’s zijn namelijk hét ultieme voorbeeld van verduurzaming op dit moment. De Nederlandse overheid stimuleert dit niet voor niets met een subsidie. Een elektrische auto kun je natuurlijk opladen aan het stopcontact, nóg milieubewuster is het om op te laden via een laadpaal.

Met een laadpaal laad je snel én veilig. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de elektrische auto op te laden met groene stroom. Wek je thuis of juist op het werk wind- of zonne-energie op? Dan kun je dit gebruiken voor het opladen van je auto. Dit zorgt voor een minimale ecologische voetafdruk per gereden kilometer. Gelukkig zijn er laadpalen voor ieder model elektrische auto beschikbaar.