Een eiken eettafel voor ieder interieur

Print
Een eiken eettafel voor ieder interieur

Of je nu een modern, traditioneel, landelijk of industrieel interieur hebt. Een eiken eettafel kan hierin niet ontbreken. Sterker nog, je ziet in de huidige interieurs bijna niet meer anders. De eiken eettafel is niet voor niets een populaire keuze!

Een echte woon- en leefplek

De keuken is namelijk in veel huishoudens een echte woon- en leefplek. Niet alleen om te eten, te borrelen of spelletjes te spelen. Ook veel thuiswerkers zijn aan de tafel gekluisterd. De eikenhouten tafel is voor al deze activiteiten een perfecte eettafel. Al eeuwenlang gebruiken meubelmakers eikenhout. En wel om diverse redenen. Het hout is sterk en hard, en toch gemakkelijk te bewerken. Daarom blijft deze duurzame houtsoort zo populair. Een eiken eettafel vind je in veel keukens terug. Dan wil je daar wel een unieke in zijn soort hebben staan. Daarom kun je de tafel ook aanschaffen in allerlei vormen en afwerkingen. Eén van de bedrijven die een eiken eettafel op maat maakt is Oakwell.

Creëer een eigen stijl

Een eikenhouten tafel geeft de keuken een gezellige sfeer. Vooral de houten tafels mét een houten onderstel zorgen voor die warmte. Het ziet er robuust uit en het neemt je een stukje mee terug in de tijd. Ook in moderne of industriële interieurs komt een eikenhouten tafel goed tot zijn recht. Zeker als je hier een metalen onderstel aan toevoegt. Naast de keuze voor het onderstel zijn verschillende vormen van het tafelblad mogelijk. Rechthoekig is de standaard. Wil je echt een unieke tafel? Geef hem dan een rond of ovaal tafelblad. Met de diverse opties voor het tafelblad en het onderstel creëer je een eigen stijl, dus een tafel die helemaal op maat gemaakt is.

De afwerking als finishing touch

Ook de afwerking van de tafel is bepalend voor de uitstraling. Denk bij de afwerking aan een blanke lak, hard-wax-olie of traelyx. Alle 3 de soorten afwerkingen kennen zo zijn voordelen:

  • Blanke lak is de meest standaard lak. Hierbij praten we over een zijdeglans lak, die het hout lichtglanzend maakt. Met een vochtige doek verwijder je eenvoudig eventuele geknoeide druppels op de tafel.
  • Hard-wax-olie is een olie die bestaat uit 2 componenten. De componenten zorgen voor een verbinding met het hout en afscherming tegen het water.
  • Traelyx biedt de beste bescherming. Dit is een lak die ook uit 2 componenten bestaat. De lak hard goed uit, waardoor de tafel beschermd blijft tegen vlekken. Het voordeel van deze lak is dat deze kleurloos is. Hierdoor lijkt de tafel onafgewerkt en blijf je de unieke sporen in het hout zien.

Door zelf een keuze te maken in het onderstel, de vorm van het tafelblad en de afwerking creëer je eenvoudig jouw eigen unieke eiken eettafel. Helemaal op maat gemaakt en passend bij jouw interieur. Succes met het maken van de keuzes en vooral veel plezier met het uitzoeken van de tafel!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door De Marketing Reus en Huisreus.