Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten voor inwoners en ondernemers Maastricht en het Heuvelland

Print
Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten voor inwoners en ondernemers Maastricht en het Heuvelland

Afbeelding: ANP XTRA

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK), een initiatief van zestien Zuid-Limburgse gemeenten, is vanaf vandaag (24 maart) beschikbaar.

De gemeenten willen zo ondernemers en inwoners helpen, die als gevolg van de coronamaatregelen persoonlijk in het nauw zijn komen te zitten. De tegemoetkoming is specifiek bedoeld voor het betalen van woonkosten, zoals huur of hypotheekrente, gas, water en licht of servicekosten.

Lees ook: Deskundige hulp voor familiebedrijven

De TONK dekt de periode van 1 januari tot 1 juli 2021, zodat met terugwerkende kracht een beroep kan worden gedaan op de regeling. Wie woonachtig is in Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Valkenburg aan de Geul of Vaals kan een aanvraag indienen bij de gemeente Maastricht.

De maatregel kan het best worden gezien als ‘last resort’ - een noodoplossing - en geldt alleen voor mensen die tussen wal en schip vallen en geen recht hebben op een uitkering van bijvoorbeeld het UWV.

Kijk voor meer informatie op de TONK-pagina van de gemeente Maastricht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu