Circa 25.000 aanmeldingen voor proefvakantie naar Rhodos

Print
Circa 25.000 aanmeldingen voor proefvakantie naar Rhodos

Afbeelding: ANP/HH

De proefvakantie naar het Griekse eiland Rhodos, waarvoor mensen zich sinds woensdagavond konden inschrijven, is enorm gewild.

Volgens reisorganisatie Sunweb hebben zich uiteindelijk zo’n 25.000 mensen aangemeld voor de all-inclusive pakketreis. De meesten wacht nu een teleurstelling, want maar een klein deel kan de koffers ook gaan pakken.

Op 12 april zal er als onderdeel van een coronaproef een vakantievlucht vertrekken naar Rhodos. Tijdens de vakantie mogen de reizigers het vakantieresort Hotel Mitsis Grand Beach niet verlaten. Aan de proef kunnen slechts 189 mensen van achttien tot zeventig jaar meedoen.

Lees ook: Stormloop op vakantie in eigen land: ’Buitenleven populairder dan ooit’

Op basis van alle aanmeldingen maakt Sunweb een eerste selectie die voldoet aan speciale door de Nederlandse overheid gestelde criteria. Dat betekent dat mensen die behoren tot een verhoogde risicogroep worden uitgesloten. Daarna wordt er gekeken wie zich als eerste heeft ingeschreven. De gelukkigen worden vervolgens telefonisch benaderd om alle informatie en richtlijnen door te spreken.

Selectieproces

Het liep woensdagavond direct storm. Al na 3 minuten hadden duizenden mensen een poging gewaagd om zich in te schrijven voor de vakantie. Aangezien het inschrijfformulier bij sommige geïnteresseerden niet direct werd getoond vanwege het grote aantal bezoekers, schakelt Sunweb bij het selectieproces ook de hulp van een onafhankelijke notaris in. Die zal ook nog een kleine groep deelnemers selecteren zonder naar de snelheid van de inschrijvingen te kijken.

De achtdaagse trip naar het Griekse eiland wordt uitgevoerd door Sunweb en Transavia. Deelnemers betalen de reis zelf en de reisorganisatie neemt de kosten voor de testen voor haar rekening. Het resort wordt speciaal opengesteld voor de test. Er zijn geen andere gasten aanwezig.

Aanmelden voor de proef kon tot donderdag 13.00 uur „Helaas hebben we nu maar één vliegtuig te vullen”, gaf Sunweb-topman Mattijs ten Brink aan, die niet op zo’n grote toeloop had gerekend.

Perspectief

Reisorganisaties hebben het zwaar door de coronamaatregelen en snakken naar perspectief. Demissionair premier Mark Rutte kondigde dinsdagavond nog aan dat het negatief reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei. De branche heeft wel goede hoop dat er in de zomer weer veel vakanties verzorgd kunnen worden.

En voor wie niet zo lang wil wachten: er wordt nog een tweede proef voor een pakketreis uitgewerkt waarbij de vakantiegangers meer vrijheid krijgen. Die gaat dan waarschijnlijk via een andere reisorganisatie dan Sunweb. Later komen er ook nog proefreizen voor auto-, cruise- trein- en/of busvakanties.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu