Rome krijgt toch rozen voor Pasen met hulp van bloemist Paul Deckers uit Posterholt

Print
Rome krijgt toch rozen voor Pasen met hulp van bloemist Paul Deckers uit Posterholt

Paul Deckers. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Posterholt -

Maandag 29 maart vertrekken duizenden rozen vanuit Nederland naar Vaticaanstad, zo meldt bloemist Paul Deckers uit Postholt. Vanwege corona zou er dit jaar opnieuw geen fleurig transport richting Rome vertrekken. Maar Deckers heeft toch goed nieuws: „Het is een gebaar van barmhartigheid en verbinding.”

Deckers is blij met het goede nieuws: „Rome is wederom in een lockdown tot na Pasen. Als teken van hoop worden er ook rozen gegeven aan ouderen in zorgcentra in Rome.” De bloemist is sinds 2015 hoofdarrangeur van de Nederlandse bloemenhulde op het plein in Vaticaanstad.

Vorig jaar gingen de ongeveer 20.000 rozen die voor Rome bedoeld waren, naar de zorg in Nederland. „Dit jaar gaan ze naar Rome. We willen voor Rome iets doen. Ik weet dat de paus de Avalanche roos erg mooi vindt. We sturen de rozen in vier kleuren. De rozen symboliseren nieuw leven, lente.”

Lees ook: Een halve eeuw florale vormgeving: aan de bar met Cruijff en pauselijke groeten

Deckers verwacht dat de bloemen volgende week donderdag in Rome aankomen. De paus spreekt op eerste paasdag traditioneel de paaszegen Urbi en Orbi uit. Hij werd daarbij tot voor kort omringd door een bloemenzee uit Nederland. Het Sint-Pietersplein was in 2019 bijvoorbeeld versierd met zo’n 30 ton aan bloemen, planten en bomen.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu